Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Onze heer zegt het volgende: Nisa 4:36 En aanbidt Allah en vereenzelvigt niets met Hem en bewijst vriendelijkheid aan ouders, verwanten, wezen, de behoeftigen en aan de nabuur, die een vreemdeling is en de nabuur die een bloedverwant is en aan de metgezel, de reiziger en aan degenen die onder uw macht zijn. Voorzeker, Allah heeft de pochers en de opscheppers niet lief.1

In bovenstaande vers wordt duidelijk aangegeven dat we alléén Allah (swt) moeten vereenzelvigen en niets anders moeten aanbidden. Daarna wordt aangegeven dat we vriendelijk moeten zijn naar onze buren toe, ongeacht of ze dichtbij of veraf zijn. We moeten ons gedragen zoals een moslim dit hoort te doen.

Als moslim buren leven wij in drie situaties: een nabuur die met niemand contact opneemt en hierdoor niets positiefs of negatiefs overbrengt; een nabuur die met niemand kan omgaan en alleen maar onrust veroorzaakt of een nabuur die met iedereen goed kan omgaan en vertrouwelijk is bij iedereen. Onze buurschap moet voorbeeldig zijn waarop iedereen met zekerheid kan zeggen: ‘Hier leeft een vrome moslim’

Onze profeet (vzmh) zei het volgende over de buurschap: ‘Djibriel (vzmh) adviseerde vaak om goed om te gaan met de buren waarop ik bijna dacht dat de buren de erfgenamen zouden worden.’ 2 In een andere overlevering staat: ‘Degene die in Allah en het hiernamaals gelooft moet de naburen geen verdriet aandoen’ 3 Dit is de plaats van buurschap in de Islam. Waar staan wij op dit punt? Wat denken onze buren over ons? Zullen zij zeggen: ‘Hier leeft een goede moslim?

Als wij geen contact maken met onze naburen dan gaan wij elkaar niet leren kennen en zullen we vooroordelen creëren en angstig worden. Dit is normaal. We moeten kennis gaan maken met de mensen in onze omgeving, contact behouden en ons geloof verkondigen. We geloven dat de Islam het geloof van vrede is en dit moeten wij de wereld verkondigen. We kunnen dit beginnen te doen door ons goed te gedragen naar onze buren toe. Er is geen betere gevoel dan je buren positief beïnvloeden doordat je aan de regels van de Islam houd. Door goed te zijn, wordt de maatschappij ook goed. Moge Allah (swt) er voor zorgen dat we vrome moslims worden en voorbeeldig zijn.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Geef een reactie